Hoe voorkom je burn-out bij jouw medewerkers?

Een belangrijke vraag als je de sfeer op de werkvloer goed wil houden en het ziekteverzuim beheersbaar. Heb jij als leidinggevende of HR te maken met medewerkers met burn-outklachten of overspannenheid? Als je de signalen van een naderende burn-out tijdig herkent, kun je erger voorkomen.

Als professioneel coach van vrouwen met burn-out, help ik jou graag hierbij op weg. Ik nodig jou, een collega manager of HR adviseur van harte uit voor de workshop:

‘Burn-outklachten herkennen en voorkomen’
maandagmiddag 3 februari 2020, van 13.30 tot 16.30 uur in omgeving Amersfoort

Burn-out: een erkende beroepsziekte
Uit onderzoek is gebleken dat één op de zeven werkenden burn-outklachten ervaart en dat aantal neemt al jaren toe. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft burn-out dit jaar zelfs officieel erkend als beroepsziekte. Valt een medewerker uit met burn-outklachten, dan duurt het herstel vaak maanden. Dat brengt allerlei problemen en kosten met zich mee. Het is frustrerend als je niet tijdig hebt gezien dat een medewerker afstevent op een burn-out.  De workshop ‘Burn-outklachten herkennen en voorkomen’ helpt je de signalen te herkennen.

Van overleven naar leven
Zelf heb ik ook te maken gehad met een burn-out. Begeleiding gericht op herstel van burn-out was er toen nog niet. Twee jaar deed ik erover om helemaal beter te worden. Zodoende weet ik uit eigen ervaring wat nodig is om te herstellen en niet terug te vallen. Sinds drie jaar begeleid ik als professioneel coach vrouwen ter voorkoming of herstel van burn-out. Daarbij hanteer ik een eigen methode, gebaseerd op bewustwording, belemmeringen herkennen en deze omzetten naar een andere mindset. Zo leer je keuzes te maken die goed bij je passen en maak je de switch ‘van overleven naar leven’. Dat deze methode effectief is, zie ik bij al mijn cliënten.

Word je bewust van wat jij kunt doen!
Wat een burn-out is en hoe het voelt? Dat is moeilijk te bevatten als je het zelf niet hebt meegemaakt. Maar je kunt wel leren wat de signalen zijn, zodat je adequaat kunt handelen of reageren. In deze workshop krijg je waardevolle informatie over burn-out, tips voor preventie en leer je wat nodig is om te herstellen. Na afloop weet je:

  • welke oorzaken kunnen leiden tot burn-out;
  • hoe iemand met burn-out zich voelt;
  • wat de signalen zijn van een (naderende) burn-out;
  • wat de medewerker in die situatie nodig heeft;
  • hoe je goede hulp kunt bieden.

Ik organiseer deze workshop nog één keer aangezien het een groot succes was. Deelname kost € 79,- per persoon (excl. btw).

Wil jij erbij zijn? Meld je dan aan vóór 23 januari met een mail naar info@SonjaJansen.nl

Meer informatie over mijn coaching vind je op www.sonjajansen.nl.

Mocht je het leuk vinden nu alvast mijn e-book te lezen, waarin ik vertel over mijn eigen burn-out, dan kun je die met de volgende link downloaden: https://sonjajansen.nl/gratis/

Graag tot ziens!

Hartelijke groet, Sonja Jansen