Bewuste vrouw na overspannenheid of burn-out

Overspannenheid of burn-out heeft een lange aanloop. Dat krijg je niet zo maar.
Herken je de volgende aspecten en fasen ook bij jezelf?

s

Bewijsdrang

Jezelf willen bewijzen is een belangrijke intrinsieke drijfveer bij de aanloop naar een burn-out. Je wilt je studie waarmaken, de trots zien bij ouders, partner of kinderen en je probeert soms tot het obsessieve aan toe het beste uit jezelf te halen.

c

Steeds harder werken

De bewijsdrang wordt in de werkomgeving gevoed door de gedachte of overtuiging dat je nooit hard genoeg werkt. Je kunt maar moeilijk stoppen en neemt juist steeds meer en meer verantwoordelijkheden op je bordje.

Q

Behoeften negeren

Je werk komt steeds meer op de eerste plek en daardoor negeer je andere belangrijke behoeften, zoals genoeg slapen, gezond en regelmatig eten en bewegen en je sociale contacten.

x

Verdringing van conflicten

Het wegduwen van het gevoel ‘er is iets mis met mij’ is iets wat je constant doet. Je verbergt het voor je omgeving en draagt “een masker”. Dat kost veel energie. Bovendien ben je bang dat je door de mand gaat vallen en dat is wat je koste wat kost wilt vermijden.

Herzien van waarden

Hetgeen wat je het liefste doet in je vrije tijd of de allerbelangrijkste personen om je heen, negeer je. Of je hebt een kort lontje richting hen. Je werk staat op de eerste plaats. Tijd met vrienden en familie breng je nauwelijks écht door en voor sporten of creatief bezig zijn maak je vrijwel geen tijd.

Ontkennen van problemen

De problemen liggen niet aan jou, maar aan externe factoren, zoals de werkdruk. Je stopt je energie in daarover klagen en je er over opwinden.

Terugtrekken

Vrienden en familie zie je te weinig en bij je collega’s heb je wellicht credits verspeeld door je weinig inspirerende houding. Je sociale leven wordt dus steeds kleiner en je komt misschien zelfs in een isolement.

v

Gedragsverandering

Mensen beginnen zich echt zorgen over jou te maken. Je gedraagt je anders dan vroeger. Je hebt een muurtje om je heen opgetrokken en staat niet echt in verbinding met anderen. Je kunt je kwetsbaarheid niet tonen en zult dan ook ontkennen dat het niet lekker met je gaat.

Eigenwaarde daalt

Je vindt jezelf waardeloos. Op je werk kan je niet presteren zoals je zou willen. Je voelt eigenlijk niet waar je zelf behoefte aan hebt.

Innerlijke leegheid

Een leeg gevoel van binnen, is wat je voelt. Om dit lege gevoel op te vangen ga je afleiding zoeken in overmatig werken, sporten, surfen op social media of alcohol gebruik.

\

Depressie

Je voelt je compleet uitgeput en je sleept jezelf door de dag. Je bent zonder bezieling je dagen aan het doorkomen. Je voelt je verloren, je herkent jezelf niet meer. Kom ik hier ooit nog uit?

t

Burn-out

Je zit er echt helemaal doorheen. Je bent mentaal en fysiek ingestort. Snelle hulp is noodzakelijk.

Bewuste vrouw na overspannenheid of burn-out is
een individueel 16 weken programma

Geschikt voor vrouwen die zijn uitgevallen of dreigen uit te vallen, waarin de volgende onderdelen aan de orde komen:

 • Structuur in jouw dag
 • Energiegevers en –vreters
 • Hoe heeft het zo ver kunnen komen?
 • Acceptatie
 • Ontspanning en meditatie
 • Wat wil je echt niet meer?
 • Belemmerende en helpende overtuigingen
 • Balans inspanning en ontspanning
 • Contact met lichaam en hart
 • Voeding en beweging
 • Steun en omgeving
 • Zelfinzicht
 • Prioriteiten stellen in jouw leven
 • Hoe kun je jouw grenzen bewaken zonder star te zijn?
 • Stappen zetten naar hernieuwde kracht
 • Vier je successen
 • Geniet van wat je doet!

Als je meedoet aan dit individuele programma dan zul je inzicht krijgen in:

 

 • Hoe jij alle signalen hebt genegeerd
 • Welke gedachten jou hebben belemmerd, maar je leert ook welke gedachten jou succesvol gaan helpen
 • Hoe je van voornamelijk in je hoofd leven kunt verschuiven richting ook vanuit je hart leven
 • Het stellen van grenzen
 • Hoe jij kunt ontspannen
 • Hoe jij jouw ruimte in kunt nemen
 • Hoe je voor jezelf kunt kiezen zonder schuldgevoel
 • Hoe je weer kunt genieten
 • hoe jij je ambities op een goede manier kunt waarmaken

 Je vergroot jouw zelfbewustzijn.

Dit programma bestaat uit 10 online video’s, 5 ontspanningsoefeningen, 6 coaching sessies en een borgingssessie. In dit programma wordt je gedurende 16 weken door mij meegenomen in de verschillende onderwerpen door middel van video’s, opdrachten en oefeningen. De video’s kun je op jouw moment in de week bekijken, waarna je aan de slag gaat. De coachsessies vinden face-to-face plaats in Amersfoort of via Skype. Ongeveer 3 maanden na afloop van het traject is er een borgingssessie. Daarin wordt geëvalueerd hoe het gaat en krijg je zo nodig nog extra nieuwe tools geleerd. Dit programma zorgt gegarandeerd voor een grote transformatie, waardoor je weer optimaal kunt functioneren en niet meer zult terugvallen. 

Ik ga met jou mee op ontdekkingsreis hoe jij een zelfbewuste vrouw kunt worden, die krachtig in het leven staat.

De investering voor dit traject bedraagt € 4.750,00.

Ik heb Sonja leren kennen als een vrolijk en open persoon, die een veilige omgeving creëert waardoor ik mijn verhaal helder heb gekregen en het met anderen durfde te delen. De methode is heel praktisch en toepasbaar, een echte stap naar bezinning. Het heeft me veel opgeleverd: bewustwording, rust en meer bezig met het “nu”.

Fidan

Sonja is een heel betrokken coach, die vertrouwen creëert. Ik voelde me snel veilig bij haar. De methode is heel praktisch en geeft handige handvatten om in de dagelijkse praktijk ook echt aan de slag te gaan en de omslag te maken naar meer bewustwording. Ik ervaar nu veel meer openheid en dat is een grote verandering in mijn leven.

Rina

Sonja is heel geïnteresseerd, open en oprecht en ziet de dingen goed. De training in een groep is een feest der herkenning. De verhalen van anderen herken je en dat relativeert. De training heeft me een enorme bewustwording opgeleverd.

Dieske

Sonja is een fijne vrouw, heel open en ondernemend. De training was heel inspirerend. Het heeft me er van bewust gemaakt hoe ver ik van mezelf af was. Daarin heb ik grote stappen gezet. Ik kan nu veel meer genieten.

Christiane

Sonja is lief, warm, inlevend, maar ook duidelijk. De training heeft me heel erg geïnspireerd. Het heeft me veel gebracht, in de vorm van bewustwording, ook van mijn valkuilen en hoe ik daar beter mee om kan gaan. De beren die ik eerder altijd op de weg zag staan, zijn er niet meer.

Charlotte