Ben jij een werkende moeder met kinderen die in de nacht regelmatig wakker zijn?

Gebroken nachten

In de nacht bereken je snel hoeveel uur je nog kan slapen. De agenda van de volgende dag raast door je hoofd. Zeker als daar iets spannends bij zit weet je zeker dat je niet meer goed kan slapen. Het malen is begonnen. Hoe moet dat dan morgen?
En als de wekker dan gaat ben je toch wel weer in slaap gesukkeld, waardoor je vermoeid wakker wordt. Je sleept jezelf naar de badkamer, je ziet je dikke ogen en vraagt je af hoe je deze dag door gaat komen.

Met deze tips ga jij weer fris en fruitig naar kantoor

Ik heb hier 5 tips voor je als je voor de spiegel staat in de morgen na zo’n nacht.

1. Glimlach tegen jezelf
Het is bewezen dat positiever aan je dag begint wanneer je vrolijk naar jezelf glimlacht en zegt “hé, lekker ding”. Je moet er misschien om lachen, maar probeer het maar eens. Je zult versteld staan van het resultaat.

2. Gebruik je beste make-up
Op zo’n dag heb je gewoon iets extra’s nodig. Je start met lekker koud water in je gezicht en vervolgens make-up om kringen onder je ogen te maskeren. Daar zijn gelukkig allemaal goede producten voor, dus daar hoef jij je geen zorgen om te maken. Je hoeft alleen maar te zorgen dat je het in huis hebt.

3. Trek kleding aan die je goed staat én waar jij je prettig in voelt
Kleding maakt de man (of de vrouw), zeggen ze wel. Nou, dat is zeker zo. Maar als je moe bent wil je niet op oncomfortabele hakken gaan strompelen. Kies deze dag voor iets waar jij je goed in kunt bewegen. Dat draagt er aan bij dat jij toch gaat stralen.

4. Neem iets met cafeïne
Over het algemeen is het geen goede aanrader om een voedingsmiddel met veel cafeïne te nemen, alleen omdat je er energie van krijgt. Het is namelijk beter te zorgen dat je voldoende energie hébt. Dat vergt aandacht voor jezelf en misschien een verandering van je leefstijl en keuzes. Maar soms is het gewoon een noodsituatie en dan mag je best grijpen naar een koffie, energiedrankje of iets dergelijks. Als je maar weet dat het tijdelijk werkt en dat je ergens in de nabije toekomst je batterij moet opladen.

5. Lach om het leven
Het leven is te kort om je heel erg druk te maken. Je denkt misschien dat ieder ander alles wél voor elkaar heeft. Nou geloof mij, dat is zeker niet zo. Bij iedereen zit het wel eens tegen, dus lach om jezelf vandaag. Accepteer je situatie, want je kunt er nu toch niets aan veranderen en dat maakt het leven een stukje lichter.

Helpen deze tips jou op zo’n ochtend? Ik ben benieuwd dus laat het me gerust weten. Ook als je nog andere tips hebt die werken. Succes!