In het verkeer maken we gebruik van het stoplicht zodat we weten welke actie we kunnen doen.

Groen geeft aan dat je door kunt gaan.

Bij oranje moet je stoppen tenzij dat niet meer mogelijk is.

En bij rood MOET je stoppen.

Wat doe jij bij een oranje licht in het verkeer?  Wanneer jij heerlijk ontspannen bent, rem je rustig en kom je tot stil stand. Je geniet van het moment en kijkt om je heen. Misschien zing je mee met een muziekje dat je hoort. Hoe anders is dat wanneer je gestrest bent. Dan geef je juist nog net even meer gas om door te kunnen gaan. Je spieren zijn gespannen en er gaan stressvolle gedachten door jouw hoofd.

Dat zie ik ook gebeuren bij vrouwen die burn-out klachten ontwikkelen. Haar stoplicht geeft oranje aan, maar daar heeft ze geen tijd voor. Nee, ze geeft juist nog wat meer gas. Ze doet nog harder haar best, heeft malende gedachten en negatieve overtuigingen over zichzelf en de wereld om haar heen.

In deze fase voelt zij zich vermoeid, ontevreden, gestrest. Ze weet diep van binnen wel dat ze zo niet nog 3 jaar door kan gaan. Te lang doorduwen in deze oranje-fase resulteert uiteindelijk in een rood stoplicht: je lijf geeft aan dat je móet stilstaan. Noem het een burn-out, noem het overspannenheid, noem het wat je wilt. Maar benoem vooral dat je te lang niet naar jezelf, naar je eigen lijf hebt geluisterd.

In deze rode fase kun je niet meer anders dan stilstaan. Ik heb deze fase zelf meegemaakt en nu help ik als professioneel coach vrouwen die zich in deze fase bevinden. Met mijn effectieve methode boek ik bij mijn vrouwelijke klanten hele mooie resultaten. Ik leid ze naar meer zelfbewustzijn, maar ook (zelf)vertrouwen, waardoor zij hele andere keuzes kan gaan maken. In ieder geval voelt zij zich veel rustiger en gelukkiger. Dat doe ik voor vrouwen die al klachten ervaren, maar ook voor vrouwen die er nog tijdig bij zijn.

Wil je er meer van weten?  https://sonjajansen.nl/coaching/

Gun jezelf een leven waarin jij niet steeds AAN hoeft te staan. Gun jezelf een leven waarin je ontspanning, bezieling en voldoening ervaart. Ik leid je er heen.

Liefs, Sonja

P.S. Ik schreef een e-book over mijn eigen burn-out ervaring, zodat anderen daar weer hun voordeel mee kunnen doen. Interesse? Download het hier gratis.