Recent startte Chris met mijn coachprogramma omdat ze merkte een ontevreden gevoel te hebben over haar leven. Ze heeft een pittige baan met leuke collega’s, een fijne liefdesrelatie maar kwam er achter er eigenlijk niet meer van te kunnen genieten. Wat wil ze dan wel?, vraagt zij zich af. Ze gaat samen met mij het antwoord zoeken.

Van opgewonden veer naar ontspanning

Ik zie een verzorgde, intelligente vrouw van in de dertig. Wanneer ze vertelt over haar leven merk ik al gauw dat ze het iedereen naar de zin probeert te maken, zowel op het werk als thuis.  Haar moeder was vorig jaar ziek en toen nam ze direct allemaal taken op zich. Ze merkt dat haar batterij leeg begint te raken en dat ze te weinig écht ontspannen is. Dat ze al tijden slecht slaapt begint zijn tol te eisen en daar is ze helemaal klaar mee. Want na zo lang slechte nachtrust heeft ze een kort lontje en het gevoel achter de feiten aan te lopen. Ze zou zo graag veel meer werk willen verzetten op een dag.

Ontspanning is essentieel voor een goede nachtrust

Met mindfulness is ze een beetje bekend, ze heeft het wel eens geprobeerd. Ik spoor haar aan iedere dag een korte ademhalingsoefening te doen. Ze schrikt er van hoe zij nu ineens voelt dat ze een opgewonden veer is. Na onze gesprekken kan zij zich langzaamaan steeds beter ontspannen en daar is ze blij mee. Ze heeft minder lichamelijke klachten en slaapt beter.

Je eigen grootste vijand zijn

Daarnaast gaan we aan de slag met wat zij nu eigenlijk wil in haar leven. Ze is vrouw, maar ook partner, collega, dochter, zus en vriendin. Wanneer ze gaat nadenken over wat in die verschillende rollen belangrijk is voor haar zegt ze: Ik wil gewaardeerd worden om wie ik echt ben. En ik wil niet steeds mijn best hoeven doen om goed genoeg gevonden te worden, want daarop loopt ze qua energie leeg. En ze ziet nu het patroon dat ze dat vrijwel in iedere rol doet. Ik zie dat vaker bij mijn coachklanten en het gekke is dat ze dat zelf eigenlijk niet echt door hebben. Het is een heel normaal voor hen. En daarmee zijn ze eigenlijk hun eigen grootste vijand.

Ben jij de moeite waard?

Haar partner geeft haar regelmatig complimentjes maar die kan ze niet echt ontvangen, vertelt ze. Ze wimpelt ze weg of denkt dat die niet gemeend zijn. Nu ze inziet dat ze het cadeau wat een compliment is niet aanneemt, vindt ze dat erg. Gek toch dat ze zo reageert? We komen erachter dat ze vroeger gepest is en dat ze is gaan geloven dat ze niet de moeite waard is. Ze dacht dat allang achter zich gelaten te hebben maar het blijkt nog mee te spelen in hoe zij zich nu gedraagt. Daar gaan we dus direct mee aan de slag, want daar zit de kern.

Die belemmerende overtuiging zetten we om in een helpende waardoor het zware en ontevreden gevoel van haar afvalt. De pestervaring kan ik voor haar met een emdr-sessie beïnvloeden. Het gevolg is dat het rauwe randje van pijn er nu af is. Mooi toch wat emdr kan doen bij vastzittende angst, boosheid of verdriet, al na 1 sessie.

Weer je leuke versie worden

Ze is verbaasd dat ze zich in korte tijd zo anders kan voelen. En het leuke is dat zij ook van andere mensen te horen krijgt dat ze zo veel rustiger is met veel meer ontspanning. Ook haar partner merkt dat ze weer de leuke, vrolijke en vooral tevreden versie van zichzelf is geworden.

Bije eieren

Ik krijg een grote bos bloemen van haar wanneer ze voor de laatste sessie komt, want ze wil me bedanken. Ze vertelt me dat ze zich een blij ei voelt. Dat neem ik maar als een compliment. Ik ben zo blij voor haar! En wat ben ik dankbaar dat ik dit werk mag doen voor vrouwen die niet lekker in hun vel zitten. Twee blije eieren dus. ?

Herken jij hier iets in en wil jij door middel van coaching bij een gespecialiseerde coach voor vrouwen werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende intake. Wie weet ben jij dan binnenkort ook een blij ei.

liefs, Sonja