We leven in een maatschappij waarin langdurige stress op het werk heel gewoon is geworden.  Het voelt zelfs regelmatig succesvol als je druk bent. Herken je dat, bij jezelf of anderen?

Wanneer de boog te lang gespannen is op het werk en je meer van jezelf vraagt dan eigenlijk kan, loop je daarop langzaam leeg. Gek genoeg heb je dat zelf vaak niet echt door omdat het een normale situatie is geworden. Je gaat steeds harder werken om hetzelfde goede resultaat te krijgen, want je wilt het wel goed doen.

Als burn-out ervaringsdeskundige én professioneel burn-out coach heb ik een manifest geschreven: hoe je never nooit burn-out raakt. Heel lezenswaardig, je kunt het hier lezen.

Medewerkers die risico lopen op een burn-out zullen niet laten merken dat ze niet lekker in hun vel zitten. Daarom is het zo belangrijk dat de leidinggevende goed in contact blijft om te signaleren hoe het daadwerkelijk gaat.

Stresspreventie zou hoog op de agenda moeten staan. Want een medewerker die uitvalt door klachten van burn-out is gemiddeld 242 dagen uit de roulatie. De gevolgen daarvan voor de persoon zelf maar ook voor de organisatie zijn groot. En dat heeft niet alleen met kosten te maken, maar het doet ook wat met collega’s.

Wat jij als leidinggevende kunt doen?
>  Zet stresspreventie hoog op de agenda
>  Wees goed in verbinding met je medewerkers en vraag oprecht naar hun welbevinden
>  Creëer een veilige omgeving waarin mensen zich durven te uiten
>  Het helpt als je daarin zelf het goede voorbeeld geeft
>  Wanneer jij je zorgen maakt om een medewerker, geef dat dan op een zorgzame manier aan
>  Bied die medewerker hulp in de zin van een goed coachtraject

Het is essentieel dat een medewerker die risico heeft op uitval vanwege stressklachten, overspannenheid of burn-out goede begeleiding nodig heeft om overeind te blijven of te komen. Ik weet als gespecialiseerd burn-out coach wat er dan nodig is. Ik begeleid alleen maar vrouwen en dat doe ik heel succesvol. Daar bedoel ik mee dat ik mijn coachees in korte tijd naar inzichten leid en bij hen belemmeringen wegneem, waardoor zij anders in het leven gaan staan en weer beter functioneren. Vrouwen kunnen bij mij terecht voor een preventief traject, maar ook voor een traject ter herstel.

Wil je daar meer van weten of sparren over een situatie waar jij mee zit? Neem vrijblijvend contact met me op: info@sonjajansen.nl of bel me op 06-50120006.

Het is mijn missie om bij te dragen aan voorkoming van burn-out bij vrouwen of wanneer burn-out al een feit is de persoon te begeleiden naar spoedig en duurzaam herstel.

Gun het je medewerkster…… of gaat het misschien over jezelf?

P.S. deel gerust dit bericht zodat meer leidinggevenden zich hiervan bewust worden.